Elsődleges Oka a hajhullás
Rate this post

A hajhullás gyakori jelenség. Nem korlátozódik bármely adott faj vagy kultúra; hanem ez inkább egy általános probléma. Enyhe hajhullás nem az a visszataszító, de a túlzott hajhullás szükség lehet megfelelő orvosi ellátást. Vannak különböző okai hajhullás, több tényező is lehet, hogy ténylegesen hozzájárulnak a túlzott hajhullás. Fedezzük fel néhányat itt ez a cikk.

Öröklődés

Öröklődés tényező lehet az igazi oka a hajhullás problémája. A leggyakoribb minden típusú hajhullás probléma az Androgén alopecia, amely arra utal, hogy a hajlam a kopaszság. Szerepét azonban az öröklődés a hajhullás nem egyszerű. A genetikai hajlam mellett a betegség előfordulása androgén hormon, az öregedés játszik jelentős szerepet a fejlődő kopaszság.

Súlyos Betegség

Főbb betegségek, mint a tífusz, malária következtében túlzott hajhullás. Ha valaki megy keresztül kemoterápia, azt eredményezi, hogy a hatalmas hajhullás, illetve a legtöbb esetben, ez gyógyíthatatlan is. Ettől eltekintve, sebészeti beavatkozás lehet tekinteni, mint az egyik fő oka a hajhullás. Egy átmeneti állapot, a hajhullás lehet okozta miatt stressz, tapasztalt abban az időben a betegség.

Hormonális Zavar

Diszfunkciók kapcsolódó hormonok lehet, hogy fontos szerepet játszanak a korai hajhullás. Sok a fontos hormonok, amit a pajzsmirigy. Magánszemélyek, amelyek hiperaktív vagy kevésbé aktív pajzsmirigy előfordulhat, hajhullás problémája. Ez a típusú hajhullás a probléma megoldódott a pajzsmirigy kezelésére. Az egyensúly történt nemi hormonok, az androgének, ösztrogének, úgy vélik, hogy az egyik fő oka a hajhullás. Sok nő tapasztalja hajhullás problémák a terhesség ideje alatt, valamint az előzetes valamint a posta szállítási szakaszában. Minden miatt előfordul, hogy a hormonális egyensúly a szervezetben rendszer.

Gyógyszeres kezelés

Vannak bizonyos gyógyszerek elősegítik a haj elvesztése. Azonban a legtöbb esetben, ez csak átmeneti. Amikor abbahagyja bizonyos gyógyszerek támogatása, a hajhullás, a problémát enyhíti. Vérhígító, vagy véralvadásgátló, köszvény gyógyszer, kemoterápia, szteroidok, interferon, túlzott mennyiségű A-vitamin, a fogamzásgátló tabletták, illetve antidepresszáns gyógyszert, amely úgy tekinthető, mint a hajhullás okai.

Pszichológiai Tényezők

A stressz jelentős tényező, amely elősegíti a hajhullás. Tanulmányok azt mutatják, ha valaki nem tapasztalja, hogy egy látszólagos tényezők, amelyek hozzájárulhatnak a hajhullás, de megy keresztül, stressz, ő vagy ő lehet élmény hajhullás problémája. Lényegében, a stressz kapcsolódó két típusú hajhullás problémája – Telogén effluvium, Alopecia areata. Ettől eltekintve, pszichológiai diszfunkció hozzájárulhat a hajhullás például a trichotillomania.

Fertőzés

Különböző gombás fertőzések lehet az oka a hajhullás. Különösen a gyermekek, ez elég gyakori, hogy a hajhullás problémák miatt gombás fertőzés a fejbőr területén. Azonban ez a fajta gombás fertőzés lehet kezelni segítségével gombaellenes gyógyszerek.

Belső Egészségügyi Veszélyek

A betegségek, mint a lupus vagy a cukorbetegség okozhat hajhullást a problémákat. Ezekben az esetekben, hajhullás tekintik az egyik a korai figyelmeztető jeleket, a betegségek. Tehát, ha hullik a hajad minden látható ok nélkül, mindig tanácsos, hogy ne hanyagolja el a helyzetet, azonnal kérjen útmutatást a szakértő az egészségügyi szakemberek.

A Helytelen Hajápolási

Végül, de nem utolsósorban, a helytelen hajápolási hozzájárulhat a jelentős hajhullás, ezért úgy lehet tekinteni, mint az egyik fő oka a hajhullás. Ha döntetlen a nedves hajra, vagy húzza a haját szoros haj görgők, előfordulhat, hogy a vontatási alopecia, egy típusú hajhullás. Ha ne húzza a hajad, mielőtt túl késő, előzetes fejlődő semmilyen heg a fejbőrön a területen, akkor lehetősége van arra, hogy a haja is nőjön vissza, természetesen. Azonban, ha fejleszteni heg, van egy nagy lehetőséget, hogy a veszteség a szőr a heges terület örökre. Kémiai kezelés kapcsolódó permanents, is ismert, mint a ‘nos, ez’, okozhat súlyos hajhullás néhány ember, vezető tapasztalat hegesedés, gyulladás az érintett területeken.

LEAVE A REPLY